Uitreiking J.R. Bruijn-prijs

Op 25 mei 2013 is de J.R. Bruijn-prijs van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis voor de vijfde keer uitgereikt, dit jaar aan Matthijs Ooms voor zijn scriptie Het Nieuw-Guineaconflict in nieuw perspectief; hoe in 1962 actieve militaire Sovjetsteun aan Indonesië leidde tot het verlies van onze laatste kolonie in de Oost. De prijs is aan de winnaar uitgereikt op de Voorjaarsbijeenkomst van de vereniging, die dit jaar plaatsvond in het Rijksmuseum.

De prijs werd uitgeloofd voor zijn masterscriptieonderzoek, waarin hij aantoonde dat er bewijs is voor actieve militaire steun van de Sovjetunie aan Indonesië in 1962 bij het conflict tussen dat land en Nederland over Nieuw-Guinea. Voor meer informatie over de winnende scriptie is het juryrapport te raadplegen dat aan dit artikel is toegevoegd. Een verkorte versie van zijn onderzoek zal verschijnen in het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis.

Bruijn-prijs

v.l.n.r.: Voorzitter prof.dr. Joost Schokkenbroek, Juryvoorzitter drs. Remmelt Daalder en prijswinnaar Matthijs Ooms, MA

De J.R. Bruijn-prijs wordt uitgeloofd voor een masterscriptie met een maritiem-historisch onderwerp of een onderwerp behorend tot een andere discipline met een duidelijk raakvlak met de zeegeschiedenis. Het doel van de prijs is het stimuleren van de interesse voor en onderzoek naar de (Nederlandse) maritieme geschiedenis, speciaal onder aankomende wetenschappers en andere jonge belangstellenden.

Juryrapport J R Bruijnprijs 2013 (PDF)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Voor leden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s