Wrakkennieuws

Of het toeval is of komt doordat de vakanties weer voorbij zijn, er was de afgelopen veel wrakkennieuws. Hieronder in het kort een overzicht met links voor gedetailleerdere informatie.

Het oudste wrak ter wereld zou zo maar in het Drents museum te Assen kunnen liggen, zo merkte een projectleider van archeologisch bureau RAAP op.

Een rijk gedecoreerd, bewapend en groot ‘Dutch ship’ (meer dan 40 meter lengte) van hout met jaarringen uit 1628 werd gevonden in de wateren rond Dorset, Engeland. O.a. het roer met daarop een rijk versierd hoofd werd boven water gehaald.

Was de Nederlandse VOC dienaar Gerard Polman rond 1630 de eigenaar van een juwelenschat die in London boven water kwam? Wie was dan die Polman? Hij zou vanuit Perzie op het East India Company schip Discovery meegevaren zijn en onderweg overleden op de Comoren. De timmermansknecht Christopher Adams zou de schat achterover gedrukt hebben en uiteindelijk in de Londoner grond verstopt. Mike Dash, bekend van zijn boek De Ondergang van de Batavia/ Batavia’s Graveyard, schreef een blogartikel voor het Smithsonian Institute, waarin hij de schat van de Cheapside Hoard behandeld in relatie tot antiquair George Lawrence.

In de Flevopolder bij Dronten werd een wrak opgegraven waarin een servies met embleem van de Bataafse Republiek (1795) werd gevonden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s