Voorjaarsbijeenkomst Maritieme Archeologie

Op 24 mei aanstaande zal de Voorjaarsvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis plaatsvinden op de Bataviawerf in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in Lelystad. Het lezingenprogramma heeft als thema maritieme archeologie.

Na de traditionele voorjaarsledenvergadering zal de inleiding op het thema worden verzorgd door prof.dr. André van Holk (Rijksuniversiteit Groningen en Nieuw Land Erfgoedcentrum), Hoe staat het met de wetenschap, onderwijs, onderzoek, publiek & beheer?. Daarna zal een bezoek worden gebracht aan het gebouw van de RCE met lunch en aansluitend een rondleiding verzorgd door Benno van Tilburg (locatiemanager Lelystad, RCE).

Tijdens het middagprogramma op de Bataviawerf komen vier medewerkers van de RCE aan bod:

  • dr. Wilma Gijsbers (conservator): Uit bron en put: scheepsrampen, ossen en tegels
  • Laura Koehler (materiaalspecialist): De conservering van de Hoekman uit het Ghostship
  • Frank Dallmeijer (modelbouwer): Modelbouw en digitaliseren voor reconstructie
  • Arent Vos (onderzoeker): Historische scheepswrakken in Nederlandse wateren, groot archeologisch potentieel en grote bedreigingen

Deelnamekosten bedragen € 35 voor leden, € 50 voor niet-leden en € 20 voor student-leden. U kunt deze bedragen overmaken op bankrekening NL11 INGB 0000390150 t.n.v. Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis. Aanmelding vóór 15 mei 2014 per e-post (penningmeester@zeegeschiedenis.info) of met de antwoordkaart (Antwoordnummer 419, 7400VB Deventer).

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .