Fellowships Het Scheepvaartmuseum in 2015

Sinds 2007 biedt Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam plaats aan externe onderzoekers in het kader van het jaarlijkse Fellowships-programma. Dit jaar kunnen voorstellen worden ingediend voor twee stipendia: het prof. J.C.M. Warnsinck-fellowship en het mr. Peter Rogaar-fellowship.

Het prof. J.C.M. Warnsinck-fellowship is bedoeld voor masterstudenten die onderzoek willen doen naar de collectie van het museum of onderdelen daarvan, uitmondend in een scriptie of een publicatie die van bijzonder belang is voor de collectie. Het mr. Peter Rogaar-fellowship richt zich op reeds afgestudeerde academici en is specifiek bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek naar de historische relatie tussen Nederland en het Oostzeegebied op basis van de museale collecties.

Belangstellenden dienen vóór 28 maart 2015 hun onderzoeksvoorstel bij het museum in te dienen. Op 20 februari a.s. zullen de huidige drie fellows Marianne Eekhout (dr. Ernst Crone fellow), Alexander de Vos (mr. Peter Rogaar fellow) en Tim Streefkerk (prof. J.C.M. Warnsinck fellow) hun onderzoeksresultaten presenteren tijdens een studiemiddag in Het Scheepvaartmuseum.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s