Onlangs verschenen: Nederlandse scheepsbouw, dynamiek in dertig gesprekken

Joke Korteweg, Nederlandse Scheepsbouw, dynamiek in dertig gesprekken. Sleutelfiguren uit een halve eeuw scheepsbouw vertellen hun verhaal

Van der Weele-Schipper Fonds / Uitgeverij Boekschap, Hoog-Keppel
220 blz.
€ 32,50
ISBN: 978-94-90357-12-2

De Nederlandse scheepsbouw maakt tegenwoordig deel uit van een florerende maritieme sector, die zowel landelijk als internationaal een belangrijke rol speelt. Toch wordt de naoorlogse scheepsbouw vooral geassocieerd met bedrijfssluitingen, overheidssubsidies en de RSV-enquête. Hoe kon de sector dit alles overleven? Die vraag was vormt het uitgangspunt voor dit boek over een halve eeuw Nederlandse scheepsbouw.

Maritiem historica Joke Korteweg, voor veel leden van de Verenigining bekend als redactielid van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis, voerde dertig gesprekken met leidende personen uit de sector zoals scheepsbouwers, academici, ambtenaren en politici. Allen mensen die invloed hebben gehad – en soms nog steeds hebben – op de ontwikkelingen in de scheepsbouw in de afgelopen vijftig jaar komen daarbij aan bod. Onder hen bevinden zich illustere namen als scheepsbouwer Kommer Damen of oud-minister Harry Langman. Dertig interviews met mensen die ‘erbij waren’ en vanuit hun eigen perspectief vertellen hoe het er in die veelbewogen decennia aan toe ging, en waarom.

Bron: Uitgeverij Boekschap

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s