Onlangs verschenen: 17th century Dutch Merchant Ships

cover 17th century Dutch Merchant ShipsAb Hoving, 17th century Dutch Merchant Ships
SeaWatch Books
152 blz. + 24 bouwtekeningen
$ 75
ISBN: 978-0-99040-411-8

In 17th century Dutch Merchant Ships vestigt Ab Hoving de aandacht op de schepen, en de vele soorten en typen waarin zij voorkwamen, die in de Gouden Eeuw het leeuwendeel van het transport over water voor hun rekening namen. Dus dit keer geen grote retourschepen, maar juist kleinere vaartuigen zoals de pinas, fluit, kat, boeier en galjoot. Ook de binnenschepen als smal- en wijdschip, kaag en vissersschepen die ook voor koopvaardij werden ingezet als de buis, hoeker en pink komen uitgebreid aan bod.

hoving_merchant_ships_detailHoving bouwt verder op zijn eerdere publicaties en brengt deze in 17th century Dutch Merchants Ships overzichtelijk bijeen met eerst een verhandeling over de opkomst van de Nederlandse Republiek als centrum voor de Europese handel en de grote rol die de Nederlandse scheepsbouw in de Gouden Eeuw speelt. Ruime aandacht is er voor scheepsbouwmethoden en techniek, de publicaties van Nicolaes Witsen en Cornelis van Yk, waarna ieder scheepstype apart uitgebreid wordt besproken. De tekst wordt vergezeld door afbeeldingen van fraaie scheepsmodellen gemaakt door Herbert Thomesen, terwijl de modelbouwer vervolgens aan de slag kan met de 24 bijgeleverde bouwtekeningen van de hand van Cor Emke.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op Onlangs verschenen: 17th century Dutch Merchant Ships

  1. F.Laan zegt:

    Dit lijkt me een schitterend boek. Waarom is dit boek niet uitgegeven in Nederland ? Er zijn toch genoeg liefhebbers van maritieme historie en modelbouwers in Nederland. Bovendien zijn ook alle andere boeken zoals ‘de schepen van Abel Tasman , Het schip van Willem Barendtz e.d. uitgegeven, onbegrijpelijk. Het is ook nog moeilijk te bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s