Voorjaarsnummer Tijdschrift voor Zeegeschiedenis

tvz-1601Het voorjaarsnummer van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis is gewijd aan de scheepvaart tijdens de Eerste Wereldoorlog en bevat een inleidend artikel door Samuël Kruizinga en verder bijdragen van Ruud Filarski (binnenvaart), Joep Schenk (Rijnvaart), Henk Stapel (reddingwezen) en Jan P. van de Voort (visserij). Remmelt Daalder (Tubantia) en Dirk Tang schreven twee korte anecdotes over de zeppelin L19 en het zinken van de Tubantia. Judith Schooneveld bezocht de website Databestand boekhouder-generaal Batavia en tientallen nieuwe publicaties worden besproken in de rubriek Boekbesprekingen.

Dit is de eerste aflevering die de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis geheel in eigen beheer uitgeeft, maar dat is niet de enige verandering. Terwijl de papieren versie binnen enkele weken bij alle abonnees in de brievenbus wordt bezorgd, is het Tijdschrift nu al in digitale vorm verschenen, als PDF-bestand om online te lezen of te downloaden op uw computer.

Abonnees die hun e-mailadres hebben doorgegeven aan het secretariaat, ontvangen automatisch een bericht zodra de digitale versie is verschenen. Bent u lid en wilt u, naast de gebruikelijke papieren editie, ook de digitale versie van het Tijdschrift ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt dan, naast de nieuwsbrief Acht Glazen, voortaan ook berichten over het Tijdschrift in uw e-mailbox.

Bent u nog geen lid van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis? Meldt u zich dan vandaag nog aan.


Toestemming gebruik e-mailadres
De Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis maakt in toenemende mate gebruik van digitale middelen om met haar leden te communiceren. Hiermee besparen wij op verzendkosten, maar kunnen wij u ook vaker en sneller van relevante informatie voorzien. Wij zijn verplicht vooraf uw toestemming te vragen om uw e-mailadres te mogen gebruiken voor het toesturen van digitale berichten zoals uitnodigingen voor de ledenbijeenkomsten, de nieuwsbrief Acht Glazen en de digitale editie van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Voor leden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s