Warnsinck-prijs naar Thedo Fruithof

Uitreiking Warnsinck-prijs aan Thedo Fruithof

Uitreiking Warnsinck-prijs aan Thedo Fruithof door voorzitter Joost Schokkenbroek (Foto: Hans Zijlstra)

Op 28 mei 2016 reikte de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis de tweejaarlijkse J.C.M. Warnsinck-prijs uit aan Thedo Fruithof voor zijn verdienstelijke werk dat hij reeds jarenlang verricht voor het behoud van het varend erfgoed. Aldus het bestuur: “de heer Fruithof heeft een lange en indrukwekkende staat van dienst. Hij laat zich bijstaan door een grote schare medewerkers en kompanen, die hij gedurende de gehele uitvoering van deze projecten kan enthousiasmeren.”

De benoeming van de heer Fruithof voor de prijs, die is vernoemd naar de marineofficier, zeehistoricus en latere Utrechtse hoogleraar maritieme geschiedenis Johan Carel Marinus Warnsinck (1882-1943), gebeurt op voordracht van de leden van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis. De prijs wordt uitgereikt aan een persoon of instelling die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de zeegeschiedenis.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een fraaie, gegraveerde replica van een 17e-eeuwse passer uit het VOC-schip Lastdrager. Sinds de instelling van de Warnsinck-prijs in 1990 is deze twaalf maal uitgereikt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s