18e-eeuws scheepswrak Dronten onderzocht

De contouren van het scheepswrak komen aan het daglicht (Foto: IFMAF)

De contouren van het scheepswrak komen aan het daglicht (Foto: IFMAF)

Deze zomer wordt in Dronten een archeologische verkenning naar een 18e-eeuws vrachtschip uitgevoerd. De scheepsarcheologen richten zich vooral op de kwaliteit van het bewaard gebleven scheepshout en de scheepsconstructie.

Het scheepswrak werd eerder onderzocht in 2004, maar er is weinig informatie over het schip bekend. Met deze nieuwe verkenning hopen de archeologen meer te weten te komen. Er wordt specifiek onderzoek gedaan naar de houtkwaliteit van het schip. Tijdens de verkenning van 2004 is het hout onderzocht en door het hout nu opnieuw te onderzoeken, is goed na te gaan welke effecten veranderingen in de omgeving op de kwaliteit van het hout hebben gehad, zoals bijvoorbeeld een daling van het grondwaterpeil.

De International Fieldschool for Maritime Archaeology Flevoland (IFMAF) voert de verkenning uit met een team van studenten, onderzoekers en amateurarcheologen en is een samenwerking tussen provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Rijksuniversiteit Groningen, Nieuw Land en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De ontwikkelingen kunnen op de voet worden gevolgd via het weblog ifmaffieldschool.blogspot.com. Op zaterdag 20 augustus is er gelegenheid het scheepswrak met eigen ogen te aanschouwen tijdens een publieksdag.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s