Najaarsnummer Tijdschrift voor Zeegeschiedenis

Het najaarsnummer van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis begint deze keer met een terugblik door Erik Rovers op 100 jaar Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw (NISS). In het tweede artikel vraagt Björn Quanjer zich af hoe de ontwikkelingen in de walvisvaart tussen 1660 en 1670 de positie van de commandeurs veranderde en of deze commandeurs zich als gevolg hiervan verder specialiseerden in de walvisvaart of dit juist combineerden met de vrachtvaart. Bas de Groot, tenslotte, toont ons de fascinerende wereld van de Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van scheepsbouw in de periode 1922-1945. Remmelt Daalder blikt terug op de begindagen van Het Scheepvaartmuseum in 1916 en Peter Swart schrijft over de ontdekking van het scheepswrak van het Huis te Warmelo in Finse wateren. Vanzelfsprekend worden ook weer tientallen publicaties besproken.

De papieren versie wordt omstreeks 11 november bij alle abonnees in de brievenbus bezorgd, maar het Tijdschrift is nu al in digitale vorm verschenen om online te lezen of te downloaden op uw computer. Abonnees die hun e-mailadres hebben doorgegeven aan het secretariaat, ontvangen automatisch een bericht zodra de digitale versie is verschenen. Bent u lid en wilt u, naast de gebruikelijke papieren editie, ook de digitale versie van het Tijdschrift ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt dan, naast de nieuwsbrief Acht Glazen, voortaan ook berichten over het Tijdschrift direct in uw e-mailbox.

Bent u nog geen lid van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis? Meldt u zich dan vandaag nog aan.


Toestemming gebruik e-mailadres
De Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis maakt in toenemende mate gebruik van digitale middelen om met haar leden te communiceren. Hiermee besparen wij op verzendkosten, maar kunnen wij u ook vaker en sneller van relevante informatie voorzien. Wij zijn verplicht vooraf uw toestemming te vragen om uw e-mailadres te mogen gebruiken voor het toesturen van digitale berichten zoals uitnodigingen voor de ledenbijeenkomsten, de nieuwsbrief Acht Glazen en de digitale editie van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Voor leden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s