Voorjaarsbijeenkomst Kampen

Toolbox_Kampen_foto_2_klein_Foto_Tennekes

Zeilschip ‘Stedemaeght’ – Fotograaf Richard Tennekes

In de zomer van 2017 vinden de Internationale Hanzedagen voor het eerst sinds 2000 weer plaats in Nederland. De Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis sluit graag aan bij de festiviteiten en organiseert daarom haar voorjaarbijeenkomst dit jaar op zaterdag 20 mei 2017 in gaststad Kampen.

Het ochtendprogramma bestaat uit de halfjaarlijkse ledenvergadering gevolgd door de uitreiking van de J.R. Bruijn-prijs. Deze tweejaarlijks uitgereikte scriptieprijs is ingesteld om interesse voor en onderzoek naar de (Nederlandse) maritieme geschiedenis, speciaal onder aankomende wetenschappers en andere jonge belangstellenden, te stimuleren.

Bij het lezingenprogramma in de middag zullen verschillende toonaangevende sprekers ingaan op de rol van de IJsselsteden binnen de Hanze. Speciale aandacht zal daarbij uitgaan naar de meest actuele archeologische koggevondsten in Nederland, waaronder de roemruchte IJsselkogge die in 2011 werd ontdekt. De middag zal worden afgesloten met de opening van de expositie van topstukken uit het Stadsarchief Kampen.

Meer informatie en aanmelden

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s