Voorjaarsnummer Tijdschrift voor Zeegeschiedenis

Voorkant tvz 20171Onlangs verscheen het voorjaarsnummer van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis. In dit nummer presenteert Jerem van Duijl de resultaten van zijn onderzoek naar de koopvaardij van de IJsselsteden in het Oostzeegebied in de zestiende eeuw. Constantine Theodoridis verhaalt over het nemen van de koopvaarder Keyser Octavianus in 1663 en ontrafelt de complexe verhoudingen in het Middellandse Zeegebied tijdens de Vijfde Ottomaans-Venetiaanse Oorlog. Hoe men in Engeland reageerde op de teloorgang van de Nederlandse vloot in de achttiende eeuw is het onderwerp van een artikel door Gijs Rommelse. De winnaar van de J.R. Bruijnscriptie- prijs 2015, Jaap de Witte, heeft zijn ma-thesis bewerkt tot een artikel over de opkomst van de luchtvaart in Nederlands-Indië en de reactie van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij op deze nieuwe ontwikkeling. In de rubriek Website bespreekt Matthias van Rossum de problemen en mogelijkheden van digitalisering in het vakgebied.

De papieren versie van het tijdschrift is eind mei bij de leden bezorgd. Abonnees die hun e-mailadres hebben doorgegeven aan het secretariaat, hebben ook een bericht ontvangen toen de digitale versie was verschenen. Bent u lid en wilt u, naast de gebruikelijke papieren editie, ook de digitale versie van het Tijdschrift ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt dan, naast de nieuwsbrief Acht Glazen, voortaan ook berichten over het Tijdschrift direct in uw e-mailbox.

Bent u nog geen lid van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis? Meldt u zich dan vandaag nog aan.


 

Toestemming gebruik e-mailadres
De Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis maakt in toenemende mate gebruik van digitale middelen om met haar leden te communiceren. Hiermee besparen wij op verzendkosten, maar kunnen wij u ook vaker en sneller van relevante informatie voorzien. Wij zijn verplicht vooraf uw toestemming te vragen om uw e-mailadres te mogen gebruiken voor het toesturen van digitale berichten zoals uitnodigingen voor de ledenbijeenkomsten, de nieuwsbrief Acht Glazen en de digitale editie van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis.


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Voor leden. Bookmark de permalink .