Joost Schokkenbroek naar Vancouver Maritime Museum

Prof. dr. Joost Schokkenbroek, die in mei afscheid nam als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis, is aangesteld als executive director van het Vancouver Maritime Museum. Hij volgt hiermee kapitein Ken Burton op.

IMG_20170520_114545211_HDR

Schokkenbroek bij zijn laatste ALV als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis

Schokkenbroek werkte de afgelopen 26 jaar bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waar hij per 1 juli aanstaande afscheid neemt. In 1988 begon hij zijn carrière aan het Kendall Whaling Museum in Sharon, Massachusetts, in de Verenigde Staten. Na drie jaar werd hij aangesteld bij het Scheepvaartmuseum. Hij promoveerde in 2008 aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over de Nederlandse walvisvaart en zeehondenjacht in de negentiende eeuw. In 2011 werd hij hoofdconservator van het Scheepvaartmuseum, waar hij onder andere het Fellowshipsprogramma al sinds 2007 onder zijn hoede had. Sinds 2013 is hij tevens aangesteld als bijzonder hoogleraar maritieme geschiedenis en maritiem erfgoed aan de Vrije Universiteit.

Het Vancouver Maritime Museum waar Schokkenbroek gaat werken, is opgericht in 1959 en is een van ’s werelds meest vooraanstaande maritieme musea. Het museum richt zich met name op de maritieme geschiedenis van de Stille Oceaan en de Noordelijke IJszee.

IMG_20170520_114750841

Schokkenbroek wordt bedankt voor de vele jaren dat hij de vereniging als bestuurslid heeft gediend

Mede met het oog op deze aanstelling heeft Joost Schokkenbroek na 8,5 jaar toegewijd voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis zijn bestuurslidmaatschap neergelegd. Hij is als voorzitter opgevolgd door Annette de Wit (Marinemuseum Den Helder). Zij werd op 20 mei door de Vereniging als voorzitter welkom geheten, volgend op het afscheid van Schokkenbroek. De Vereniging feliciteert Joost Schokkenbroek van harte met zijn nieuwe benoeming en wenst hem het allerbeste in Vancouver!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s