Voorjaarsnummer Tijdschrift voor Zeegeschiedenis

tvz-37-1.page001Onlangs verscheen het voorjaarsnummer van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis. Hierin beschrijven Judith Schooneveld en Gerrit Knaap de achtergrond, het carrièreverloop en de inkomsten van de boekhouders-generaal van de Verenigde Oost-Indische Compagnie in Batavia (1611-1802). Een veilingcatalogus van de bezittingen van de achttiende-eeuwse admiraal Cornelis Schrijver, terugge­vonden in de Bibliotheque nationale in Parijs, geeft een uniek overzicht van de collectie boeken, atlassen, schilderijen, scheepsmodellen en wetenschappelijke instrumenten van deze marineofficier. J.R. Bruijn en W.F.J. Mörzer Bruyns bespreken Schrijvers leven, zijn bezittingen en de kopers van de aangeboden kavels op de veiling in Amsterdam. De winnaar van de J.R. Bruijn-scriptie­prijs 2017, Ruben Rosseels, heeft zijn afstudeeronderzoek naar de steunver­lening aan de Belgische en Nederlandse koloniale scheepvaart tijdens de Grote Depressie in een artikel samengevat. De website verhaalt over Maps in the Crowd, een project van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL). Deze rubriek heeft naast de anekdote, boekbesprekingen en signalementen een vaste plaats in het tijdschrift verworven.

De papieren versie van het tijdschrift is eind mei bij de leden bezorgd. Abonnees die hun e-mailadres hebben doorgegeven aan het secretariaat, hebben ook een bericht ontvangen toen de digitale versie was verschenen. Bent u lid en wilt u, naast de gebruikelijke papieren editie, ook de digitale versie van het Tijdschrift ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in. U ontvangt dan, naast de nieuwsbrief Acht Glazen, voortaan ook berichten over het Tijdschrift direct in uw e-mailbox.

Bent u nog geen lid van de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis? Meldt u zich dan vandaag nog aan.


Toestemming gebruik e-mailadres
De Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis maakt in toenemende mate gebruik van digitale middelen om met haar leden te communiceren. Hiermee besparen wij op verzendkosten, maar kunnen wij u ook vaker en sneller van relevante informatie voorzien. Wij zijn verplicht vooraf uw toestemming te vragen om uw e-mailadres te mogen gebruiken voor het toesturen van digitale berichten zoals uitnodigingen voor de ledenbijeenkomsten, de nieuwsbrief Acht Glazen en de digitale editie van het Tijdschrift voor Zeegeschiedenis.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Voor leden. Bookmark de permalink .